مجموعه فعالیتهای برندسازی پزشکی (مدیکال برندینگ) و بازاریابی پزشکی (مدیکال مارکتینگ) شما را به افرادی که از وجود شما اطلاعی ندارند، معرفی و به تدریج آنها را جذب شما کرده و تبدیل به مراجعان (بیماران) شما میکند.
با افزایش رقابت در حیطه کاری پزشکی و همچنین پیراپزشکی نیاز به دیده شدن توسط مخاطبان و تبدیل کردن آنها به مراجعان (بیماران) روز به روز افزایش پیدا میکند. راه صحیح این دیده شدن و جذب بیمار استفاده از روشهای صحیح مارکتینگ و برندسازی پزشکی است.
مجموعه فعالیتهای برندسازی پزشکی (مدیکال برندینگ) و بازاریابی پزشکی (مارکتینگ پزشکی) شما را به افرادی که از وجود شما اطلاعی ندارند، معرفی و به تدریج آنها را جذب شما کرده و تبدیل به مراجعان (بیماران) شما میکند. خواندن مقاله زیر را هم به شما توصیه میکنم:
در اینجا ۵ ایده جذاب برای بازاریابی و جذب بیماران به شما معرفی میگردد:
(طبیعی است که تمام موارد زیر برای همه رشته های پزشکی یا پیراپزشکی قابل استفاده نیست، اما می تواند ایدههای جالبی برای شما جهت جذب بیمار فراهم کند)
۱- متفاوت باشید.
در حیطه کاری خود دقت کنید که چه خدمت یا محصولی را میتوانید به بیماران خود ارائه کنید که شما را از دیگر همکاران (رقبا) متمایز کند. مثلا اگر یک ارتوپد هستید می توانید بعد از عمل جراحی به بیمارتان ۵ جلسه فیزیوتراپی رایگان هدیه کنید! بدین ترتیب که مثلا بیمارتان نیاز به ۲۰ جلسه فیزیوتراپی دارد، شما با یک فیزیوتراپ خوب (که اعتبار شما را حفظ کند) صحبت کنید که من بیماران خود را که نیاز به ۲۰ جلسه فیزیوتراپی دارند پیش شما میفرستم ۵ جلسه رایگان برای او کار کنید. او هم به احتمال زیاد خواهد پذیرفت چون امکان اینکه بعد از ۵ جلسه رایگان بیمار ۱۵ جلسه باقیمانده را هم برای فیزیوتراپی پیش او بیاید، زیاد است.
این یک بازی برنده-برنده برای شما، بیمارانتان و فیزیوتراپیستی که با شما همکاری میکند خواهد بود. بیمار هم همه جا در مورد این هدیه با ارزش شما (۵جلسه فیزیوتراپی رایگان) صحبت خواهد کرد.
۲- از بیمارانتان بخواهید آشنایان خود را معرفی کنند.
به مراجعه کنندگانتان بگوئید در ازای معرفی آشنایان خود برای دریافت خدمت شما، هم به او و هم به فرد معرفی شده هدیهای داده می شود. مثلا اگر شما دندانپزشکی هستید که درمان ارتودنسی انجام می دهید، به بیمارانتان پیشنهاد بدهید که اگر شما را به فردی از دوستان و آشنایان معرفی کنند که نیاز به درمان ارتودنسی دارد و شخص معرفی شده بیمار شما شود، به شخص معرفی شده ۵ درصد و به معرفی کننده ۷ درصد تخفیف خواهید داد!
۳- به سوالات مخاطبان پاسخ دهید.
یکی از راهکارهای مارکتینگ پزشکی این است که باید یک محیط تعاملی با مخاطبان خود داشته باشید. این محیط میتواند پیج اینستاگرام یا وبسایت شما باشد. مخاطبان میخواهند مطمئن شوند که شما در کار خود متبحر هستید. آنها با سوالات خود و پاسخ شما به این اطمینان دست پیدا میکنند. مثلا اگر شما کار زیبایی پوست انجام میدهید اعلام کنید که سوالات خود در این زمینه را از شما به صورت پیام در پیج اینستاگرام و یا بخشی از سایت شما که برای پرسش و پاسخ است، با شما در میان بگذارند. شما هم خود را ملزم بدانید که پاسخ این سوالات را بدهید. اگر وقتتان محدود است میتوانید یکی از منشی های خود را آموزش بدهید که پاسخ سوالات را از شما دریافت کرده و در پیج و یا وبسایت شما وارد کند.
۴- با افراد تاثیرگذار غیر پزشک که بر مخاطبان شما تاثیر میگذارند ارتباط برقرار کنید.
اگر شما یک پزشک هستید که در حیطه کارهای زیبایی پوست کار میکنید، آرایشگاه ها می توانند مراجعان خوبی را برای شما فراهم کنند. اگر یک فیزیوتراپیست یا یک متخصص طب فیزیکی هستید، باشگاه های ورزشی میتوانند برایتان بیمار بفرستند. در حیطه کاری خود ببینید چه افرادی با طیف مخاطبان شما ارتباط و بر آنها تاثیر دارند و با آنها وارد صحبت شوید. طبیعی است که باید در ازای ارجاع دادن بیماران به شما امتیازی برای آنها در نظر بگیرید.
۵- در کارهای خیریه مشارکت کنید.
با برند خود در بازارچهها یا رویدادهای خیریه شرکت کنید. حتی میتوانید از طریق رسانههای خود (شبکه های اجتماعی) از بیماران خود بخواهید که در یک روز و ساعت مشخص به اتفاق هم در یک رویداد یا بازارچه خیریه شرکت کنید. اینکار علاوه بر اینکه حس خوبی به خودتان و بیمارانتان میدهد، نظر دیگر افراد شرکت کننده در آن رویداد را نیز به خود جلب کرده و شما را مطرح میکند.
اگر میخواهید بدون پرداخت هزینههای هنگفت به شرکتها برندی قوی و تاثیرگذار برای خود ایجاد کنید، توصیه میکنم توضیحات دوره «برندسازی و بازاریابی تخصصی برای گروه پزشکی» که بر اساس آخرین اصول برندسازی و همچنین تجربیات شخصی من آماده سازی شده را با کلیک بر تصویر زیر مشاهده نمایید:
دوشنبه 21 بهمن 98