هدف ما از برندسازی شخصی پزشکان (پرسونال برندینگ پزشکان) به وجود آوردن یک حس در بین مخاطبان است که با ایجاد آن، مفهومی که ما در ذهن خود داریم موقع شنیدن اسم یا دیدن پزشک در ذهن مخاطبان تداعی شود
برندسازی پزشکی یک روند برنامه ریزی شده برای ایجاد شهرت و اعتبار برای فردی است که در گروه پزشکی فعالیت دارد. این کار نقش مهمی در جذب بیمار و افزایش درآمد برای این گروه ایفا میکند. وقتی ما در مورد برندسازی پزشکی صحبت میکنیم این برندسازی می تواند مربوط به یک فرد (برندسازی شخصی پزشکان) مثلا یک پزشک، دندانپزشک، داروساز، دامپزشک یا فردی از مجموعه پیراپزشکی مانند یک فیزیوتراپیست یا گفتار درمان و یا مربوط به یک مجموعه درمانی مثلا یک مطب، کلینیک، آزمایشگاه، بیمارستان یا هر نوع مجموعه درمانی دیگری باشد.
در این مطلب بیشتر بر زیرمجموعه ای از برندسازی پزشکی (برندینگ پزشکی) شامل برندسازی شخصی پزشکان (پرسونال برندینگ پزشکان) صحبت میکنیم. در واقع میخواهیم ببینیم چگونه برای یک فرد برند قویتری ایجاد کنیم. هدف ما از برندسازی شخصی پزشکان (پرسونال برندینگ پزشکان) به وجود آوردن یک حس در بین مخاطبان است که با ایجاد آن، مفهومی که ما در ذهن خود داریم موقع شنیدن اسم یا دیدن پزشک در ذهن مخاطبان تداعی شود
۱- درباره خودتان صحبت کنید
قسمت مهمی از برند سازی حرف زدن در رابطه با خودمان است. از کودکی به ما گفتهاند درباره خودتان صحبت نکنید و افتاده و فروتن باشید. اما اگر میخواهید برند مناسبی برای خودتان ایجاد کنید حتماً باید درباره خودتان صحبت کنید. البته این کار به معنای خودستایی نیست.
بزرگترین تفاوت بین برندسازی شخصی و خودستایی چیزی است که در پشت علت گفتن شما به مردم وجود دارد. اگر چیزی است که به آن افتخار میکنید یا چیزی که برای گفتن آن به مردم دیگر هیجان دارید چون فقط باید به کسی درباره آن بگویید؛ این یک پرسونال برندینگ است. اگر چیزی باشد که میخواهید دیگران به آن حسادت کنند یا بخواهید آن را به رخ دیگران بکشید این نوعی خودستایی است و جزئی از برندسازی شخصی شما نیست.
۲- داستان خود را تعریف کنید
بهترین راه برای ساخت برند شخصی تان بیشتر حرف زدن درباره خودتان و دیگران و آن چیزها و رویدادهایی است که مردم به آنها علاقه دارند. این حرف زدن به صورت یک داستان بسیار تاثیرگذارتر است. مردم به اینها بیشتر از اینکه مدام به صورت رسمی و جدی از کار خودتان یا محصولتان صحبت کنید لذت می برند و درگیر آن می شوند. بدترین کار این است که به طور مداوم و مستقیم درباره کار و تخصص خود آن هم به زبان پیچیده علمی صحبت کنید! و یا به صورت مستقیم تبلیغ کار خود را انجام دهید.
برای برند شخصی خود حتماً یک داستان داشته باشید بخش مهم در ساختن برند شخصی تعریف داستان تان است. تعریف کردن داستان تان چیزی است که شما را منحصر بفرد میسازد و به شما کمک میکند در شغل تان موفق شوید.
۳- روابطی ایجاد کنید
اگر پیامی دارید و یا می خواهید داستان خودتان را تعریف کنید اول باید مخاطبانی داشته داشته باشید! از شبکه سازی اجتماعی و شبکه سازی دنیای واقعی به عنوان یک منبع بسیار بزرگ برای داشتن مخاطبان جهت ساخت برند استفاده کنید. همین روابط است که می تواند به گسترش برند شما کمک کند.
از شبکههای اجتماعی خود مانند اینستاگرام، تلگرام و حتی وب سایت خود برای تعریف کردن داستان خود استفاده کنید. این داستان می تواند در مورد زندگی و تحصیل، سختی های زندگی و کاری شما و حتی مطالب علمی به صورت داستان باشد.
یادتان باشد برای ساختن روابط با مردم و واداشتن آنها به شناختن شما و دوست داشتن تان نیاز دارید بخشهایی از خودتان را آشکار کنید تا با شما احساس نزدیکی بیشتری داشته باشند. این همان چیزی است که با به اشتراک گذاری داستان ها و خاطرات تان از طریق مطالبی که می نویسید و عکس ها و ویدیوهایی که منتشر میکنید، انجام می دهید.
۱- احتیاط کنید! نوشته، عکس یا فیلم هایی منتشر نکنید که بعداً باعث شرمندگی یا خراب شدن برند شما شود. تمام مطالبی که به اشتراک می گذارید باید شما را شخص مناسبی نشان دهد. توجه کنید هر آنچه که شما منتشر کنید برند شخصی شما را می سازد. از انتشار مسائل خیلی خصوصی و نظرات تند مذهبی یا سیاسی بپرهیزید.
۲- قرار نیست همه چیز را منتشر کنید! اگر از به اشتراک گذاشتن بخش های خاصی از زندگی تان احساس راحتی نمی کنید آنها را به اشتراک نگذارید. فکر نکنید مجبورید هر آنچه انجام دادهاید تعریف کنید یا هر جنبه از زندگیتان یا هر قسمت از زندگی خصوصی خود را نشان دهید. هیچ اشکالی ندارد آنها را به اشتراک نگذارید. اگر نمی خواهید مردم بدانند کجا زندگی میکنید اشاره ای به آن نکنید یا اگر نمی خواهید بدانند در تعطیلات هستید تا زمان تمام شدن تعطیلاتتان عکسهای آن را در شبکه های اجتماعی خود قرار ندهید. بخش هایی از زندگی تان را انتخاب کنید که می خواهید با مردم به اشتراک بگذارید و در دسترس آنها قرار دهید تا آنها آن را بخوانند، تماشا کنند و لذت ببرند. قسمت هایی از زندگی تان را به اشتراک بگذارید که از سهیم شدن در آنها با دیگران احساس راحتی می کنید و بقیه را خصوصی نگه دارید.
۳- داستان برند شخصی خود را به عنوان چیزی برای فروش نشان ندهید. داستان تان را به صورتی بیان نکنید که در جای جای آن مخاطب این احساس را داشته باشد که در در حال تبلیغ خودتان، خدمت تان یا محصول تان هستید.
از اول به فکر فروش یا کسب درآمد نباشید. نقش شما در ساخت برند شخصی تان دوجانبه است. برای کمک به مردم و کمک به خودتان. وقتی به دیگران کمک کنیم موفق میشویم. قبل از اینکه از مردم چیزی بخواهید اول به آنها بدون توقع چیزی بدهید. این می تواند بخشی از علم یا تجربه شما باشد که برایشان بیان میکنید. با این کار حسن نیت خود را نشان میدهید و مردم برای کمک به شما مشتاق تر خواهند بود.
۴- موقع بیان داستان ها از مسیر منحرف نشوید. هنگام کارکردن در زمینه برندسازی شخصی انحراف از مسیر آسان است. اینکه بخواهید در ارتباط خود مثلا از طریق شبکه های اجتماعی فعال باشید نباید باعث از دست رفتن تمرکز شما شود. به یاد داشته باشید هنگام تعریف داستان تان تمرکز نکته مهمی است. وقتی تمرکز را از دست میدهید از هدف تان دور میشوید. توجه کنید تمام صحبتها، نوشته ها، عکس ها وفیلم های شخصی شما باید در رابطه با ساخت برند شما باشد و در بیان داستان تان از استفاده از مطالب بی ربط خودداری کنید.
۵- قدرت شبکه های مجازی را دست کم نگیرید. شبکههای مجازی به شما کمک میکنند که داستان و پیام خود را به آسانی به مخاطبان خود برسانید. این کار با حداقل هزینه انجام میگیرد. قدر آن را بدانید و برای مخاطبان خود در شبکههای اجتماعی ارزش قائل باشید. خود این مخاطبان و دنبال کنندگان می توانند بهترین تبلیغ کننده برای شما و گسترش دهنده شبکه شما باشند.
۶ – روی خودتان سرمایه گذاری کنید. از طریق آگاه ماندن از آنچه در حرفه شما در جریان است و اطلاع از آخرین و به روزترین اطلاعات، شرکت در سمینارها، خواندن کتاب ها، شنیدن صوت ها و دیدن فیلم های مرتبط با حرفه تخصصی خودتان خود را به روز نگه دارید و بعد با زبان ساده آن را در اختیار مخاطبان و دنبال کنندگان خود قرار دهید. حتی همین اقدامات خود (خواندن کتابهای جدید، شرکت در سمینار و …) را به عنوان بخشی از داستانهایتان برای مخاطبان خود به اشتراک بگذارید. این برای مخاطبان شما حس بسیار خوبی را ایجاد میکند.
۷- روی مخاطبان خود سرمایه گذاری کنید. وقتی روی آنها سرمایهگذاری کنید، آنها هم روی شما سرمایه گذاری می کنند. سرمایه گذاری روی مخاطبان به معنای این است که برای آنها وقت بگذارید. وقتی به مردم دیگر کمک کنید که رشد کنند و فرصت های جدیدی بیابند آنها هم این لطف را جبران می کنند. به سوال ها و نکاتی که مطرح می کنند پاسخ دهید. برای پاسخ به سوالات مخاطبان خود در شبکههای اجتماعی یا وب سایت خود وقت بگذارید یا فردی از پرسنل خود را مسئول پاسخگویی به سوالات آنها کنید. این کار شما به آنها نشان خواهد داد که برایشان ارزش قائلید و آنها هم برای شما ارزش قائل خواهند شد و حتی تبدیل به مبلغان شما می شوند.
۸- در دید و فعال باشید. در حقیقت در دید بودن و نقش داشتن به عنوان جزئی از زندگی مخاطبان شکلی از برندسازی شخصی شما و نوعی سرمایه گذاری بر روی دیگران است. اطلاعات درباره خودتان را در شبکه های اجتماعی، روزانه به اشتراک بگذارید (البته با رعایت نکاتی که در بالا گفته شد). این کار باعث می شود کم کم جزئی از زندگی مخاطبان خود شوید و خود بخود شما را دنبال کنند و یا داستان هایتان را برای دیگران به اشتراک بگذارند.
اگر میخواهید بدون پرداخت هزینههای هنگفت به شرکتها برندی قوی و تاثیرگذار برای خود ایجاد کنید، توصیه میکنم توضیحات دوره «برندسازی و بازاریابی تخصصی برای گروه پزشکی» که بر اساس آخرین اصول برندسازی و همچنین تجربیات شخصی من آماده سازی شده را با کلیک بر تصویر زیر مشاهده نمایید:
پنجشنبه 15 خرداد 99